Maak je eigen kerstballen

Een leuk knutselproject voor de decembermaand: het maken van je eigen kerstballen voor in de kerstboom. Hier kun je je eigen creativiteit, en natuurlijk die van je kinderen, op los laten. Hier geven we je alvast wat ideetjes:

Basic kerstbal als basis

Haal de goedkoopste kerstballen in huis en ga er op los. Beschilder ze in mooie kleuren, of schilder er een kersttafereel op. Spuit er kunstsneeuw op. Of besmeer ze met lijm en rol ze door de glitters.

Of zoek een doorzichtige plastic kerstbal die je open kunt maken. Vervolgens kun je deze vullen. Stop er bijvoorbeeld blaadjes, nepsneeuw, glitters, kleine snoepjes of veertjes in. Wil je het helemaal persoonlijk maken, dan kan je er ook een mooie foto in plaatsen.

Eigen kerstbal

Uiteraard kan je ook iets anders als basis nemen. Knip bijvoorbeeld een rondje uit karton, maak er een gaatje in, haal er een touwtje door en hang het in de kerstboom. Of zag een rondje of een ster uit een plankje hout.

Ook kun je twee reepjes knippen uit karton of vilt. Plak elk reepje in een cirkel. En plak vervolgens elke cirkel haaks in elkaar. Nu heb je een ‘open’ bal die je kan versieren en met een lintje in de boom kan hangen.

Ten slotte kan je ook een oude (gloei)lamp gebruiken en die decoreren.

Plaats een reactie