Kerstmonopoly

Veel mensen vinden het heerlijk om bordspellen te spelen in de kerstvakantie. En een van de meest populaire bordspellen aller tijde is natuurlijk monopoly. Wil je het nog feestelijker maken, dan bestaat er zelfs een officiële kersteditie van monopoly! Leuk om te spelen of om cadeau te doen. Je kan natuurlijk ook je originele monopoly zelf een kerstsausje geven.

In kerstmonopoly zijn de bekende pionnen vervangen door kerstversies, bijvoorbeeld een kerstman of sneeuwpop. En er wordt betaald met sneeuwvlokgeld. Ook de kanskaarten en de algemeen fondskaarten zijn vervangen door speciale kerstkaarten. Helaas is het originele spel wel alleen in het Engels beschikbaar.

Zelf kerstmonopoly maken

Speel je monopoly met je kinderen die nog te jong zijn voor een Engelse editie? Of vind je de kerstversie toch wel wat duur? Je kan natuurlijk ook je klassieke monopoly een kerst make-over geven.

Zoek leuke kerstfiguurtjes voor de pionnen, bijvoorbeeld een klein kerstmannetje of een kleine kerstbal. En maak je eigen kerstgeld. In de recente versies van monopoly zijn van elk bedrag 30 briefjes aanwezig. Knip dit uit gekleurd papier en teken er leuke kerstfiguurtjes of kerststickers op.

Andere bordspellen

Bordspellen horen bij kerst! Dus uiteraard hebben we meer tips over bordspellen. Bekijk bijvoorbeeld een overzicht van de meest populaire bordspellen. Of lees onze tip over bordspellen speciaal voor kinderen. En wil je een bordspel spelen met mensen op afstand? Lees dan onze tip over een online spelletjesavond.

Plaats een reactie