Bordspellen voor kinderen

Kerst is de ideale periode voor bordspellen. We zijn veel bij elkaar. En buiten is het guur en donker, dus blijven we graag binnen. Niet voor niets gaven wij eerder al een overzicht van populaire bordspellen. Leuk om te weten is dat er tegenwoordig vaak kinderedities worden uitgebracht van bordspellen. Hiermee kun je ook je kinderen mee laten spelen. Of laat kinderen aan een aparte kindertafel deze junior edities spellen.

Hieronder een paar van de meest populaire junior versies van bekende bordspellen.

Mijn Eerste Monopoly

Dit spel is erg leuk om met de kinderen te spelen. Het welbekende monopoly, maar dan de junior versie! Met een tweezijdig speelbord, voor verschillende niveaus (4-5 jaar en 6 jaar en ouder). 

Party & Co Junior

Bij Party & Co Junior draait het erom wie als eerst op het laatste vak komt te staan. Dit kan bereikt worden door bijvoorbeeld imiteren, neuriën en tekenen. 

Scrabble Junior

Het bekende spel Scrabble, waarbij je woorden op het bord moet leggen. Maar dan kindvriendelijk. Met een tweezijdig speelboord. Jonge kinderen kunnen beginnen door letters te verbinden op het speelbord met tekeningen. Oudere kinderen kunnen zelf woorden maken.

30 Seconds Junior 

Speciale kindereditie van dit populaire partyspel. Beschrijf binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen op het kaartje. Deze editie bevat begrippen die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor jeugdige spelers.

Ticket to Ride Mijn Eerste Reis 

Een van de populairste bordspellen onder volwassenen, is er nu ook in een kinder versie: Ticket to Ride. Het spel is een vereenvoudigde versie van het origineel: er zijn kortere routes en de speelduur is slechts zo’n 20 minuten. Vanaf ongeveer 6 jaar.


Plaats een reactie