Cho­co­la­de-hulst­blaad­jes maken

Een leuk en lekker idee: maak je eigen hulstblaadjes van chocolade! Ga er op uit en zoek een aantal mooie hulstblaadjes. Uiteraard kan je ook andere bladeren gebruiken. En voor de lekkerste smaak gebruik je je favoriete chocoladereep.

Benodigdheden

  • Hulstblaadjes
  • Reep chocolade

Aan de slag

Was en droog de hulstblaadjes. Leg ze vervolgens 10 minuten in de vriezer.

Smelt de chocolade. Doe dit au bain-marie om te voorkomen dat het aanbrand. Doe hiervoor de chocolade in een bakje die je in het warme of kokende water zet.

Neem de hulstblaadjes uit de vriezer en smeer de glanzende kant in met chocolade. Mocht je geen geschikt kwastje hebben, doop dan de glanzende kant in de chocolade.

Leg de chocoladebladjes op een bord en zet 1 uur in de koelkast. Verwijder daarna de echte blaadjes. Presenteer ze vervolgens op een bord of leg ze op een heerlijke taart.

Plaats een reactie